Pregled uporabe zdravil – nova storitev Koroške lekarne

Pregled uporabe zdravil je nova storitev, ki jo nudimo v izbranih enotah Koroške lekarne. Gre za osebni pogovor med vami in magistrom farmacije o zdravilih na recept in brez recepta ter ostalih pripravkih za ohranjanje zdravja, ki jih uporabljate. Med posvetom se boste bolje spoznali z vašimi zdravili in se seznanili, kako jih pravilno uporabljati.

Kako poteka storitev pregled uporabe zdravil

Med pregledom uporabe zdravil se boste z magistrom farmacije v zasebnem prostoru pogovorili o pravilni uporabi zdravil, ki jih uporabljate in namenu zdravljenja z njimi. Ob tem ga lahko povprašate vse, kar vas zanima o vaših zdravilih, prav tako pa vam bo odgovoril na vprašanja, povezana z uporabo zdravil brez recepta, prehranskih dopolnil in drugih izdelkov, ki ste jih kupili v lekarni ali specializirani trgovini. V primeru morebitnih težav povezanih z vašimi zdravili, vam bo magister farmacije predlagal ukrepe za odpravo le-teh.

Po končanem pogovoru vam bo magister farmacije v dogovorjenem času pripravil tudi Osebno kartico zdravil. To je seznam vseh vaših zdravil, ki jih jemljete z dodatnim opisom, kako in kdaj vzamete zdravilo in zakaj se določeno zdravilo uporablja. Takšen seznam bo v pomoč vam ali vašim svojcem pri  pravilnem jemanju zdravil, seznam vaših zdravil pa boste lahko uporabili tudi ob obisku zdravnika ali bolnišnice.

Komu je storitev pregled uporabe zdravil namenjena

Za pregled uporabe zdravil se lahko odločite vsi, ki uporabljate zdravila na recept ali brez recepta, prehranska dopolnila in druge izdelke.

Še posebej pa je ta pogovor koristen za vse, ki:

– jemljete več zdravil in imate občutek, da se ne znajdete najbolje s svojimi zdravili,

– menite, da bi lahko bile določene težave povezane z vašimi zdravili,

– niste prepričani za kakšen namen ste dobili predpisana zdravila,

– vas skrbi ali se vaša zdravila lahko jemljejo sočasno,

– imate kakršno koli drugo vprašanje v zvezi z vašimi zdravili.

V katerih enotah Koroške lekarne se izvaja pregled uporabe zdravil

Pregled uporabe zdravil izvajajo magistri farmacije v naslednjih lekarnah: Lekarna Dravograd, Lekarna Radlje ob Dravi in Lekarna Ravne na Koroškem.

Na storitev se je potrebno predhodno naročiti. Za več informacij vprašajte v izbrani lekarni, kjer boste podrobneje izvedeli, kako poteka ta pogovor in kdaj se lahko dogovorite zanj.

                                                                                                  Ana Skerlovnik mag. farm.